Thursday, April 08, 2010

Rice Krispie Squares

One of my favorite and easy recipes that all kids (and adults) love is the one for Rice Krispie Squares. No oven needed, so everybody can do this!  I had someone asking on my Facebook page for the recipe so I thought I's put it on my blog to share. Nothing original here, the recipe comes straight from the Kelloggs website :)

The only hard thing here in the Netherlands is to find Kelloggs Rice Krispies. But besides that: Easy piesy pie!

Here's the recipe:

3 tbs butter
10 oz. of regular marshmellows (about 40)
6 cups of Rice Krispies

Directions:

1. In large saucepan melt butter over low heat. Add marshmallows and stir until completely melted. Remove from heat.
2. Add Rice Krispies cereal. Stir until well coated.
3. Using buttered spatula or wax paper evenly press mixture into 13 x 9 x 2-inch pan coated with cooking spray. Cool. Cut into 2-inch squares.

MICROWAVE DIRECTIONS:

In microwave-safe bowl heat butter and marshmallows on HIGH for 3 minutes, stirring after 2 minutes. Stir until smooth. Follow steps 2 and 3 above. Microwave cooking times may vary.
Personally I like the regular (so no microwave) version better. I am just not so much of a microwave fan.

Store no more than two days at room temperature in airtight container.

Enjoy!



Een van mijn favoriete recepten is die voor Rice Krispie Squares. Bij zowel kinderen als volwassenen een groot succes. En hele makkelijk te maken zonder oven. Dat moet dus iedereen kunnen!
Ik kreeg op mijn Facebook pagina een verzoek voor dit recept dus ik zet het gelijk maar op mijn blog voor iedereen.
Er is niets origineels aan het recept, het komt zo van de Kelloggs website. Het enige moeilijke hier in Nederland is het vinden van Rice Krispies (de grote AH winkels hebben het meestal wel)

Hier is het recept:

3 eetlepels boter (echte boter)
300 gram marshmellows (ongeveer 40 normale, GEEN spekkies)
150 gram Rice Krispies

Aanwijzingen:

1. Smelt de boter in een (grote) pan en voeg hierna de marshmellows toe en laat ze smelten op een laag vuur
2. Voeg de rice Krispies toe en roer het geheel goed door.
3. Vet een ovenschaal in met boter en doe het mengsel in de schaal. Druk het geheel goed aan met een ingevette opscheplepel.
4. Laat het afkoelen in de koelkast en snijdt het dan in vierkantjes van 5x5 cm.

MAGNETRON AANWIJZINGEN:

Verwarm de boter en de marshmellows ongeveer drie minuten in de magnetron. Roer het na 2 minuten goed door (gebruik een grote schaal want de marshmellows zetten heel erg uit). De benodige tijd kan verschillen afhankelijk van het vermogen van je magnetron. Volg verder de stappen van het normale recept.  
Ik hou persoonlijk meer van het bereiden op gas, ik ben niet zo'n fan van de magnetron.

Bewaar ze in een luchtdichte trommel en dan kan je ze ongeveer twee dagen eten.

Eetze!


4 comments:

  1. Nicole08:03

    Klinkt lekker. Zal het ook eens gaan maken

    ReplyDelete
  2. Andrew's favorite treat. Bummer that the Cereal is hard to find. Maybe we should send you some. :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous21:35

    Makro always has them in stock.

    ReplyDelete
  4. Anonymous12:41

    Rice Crispies is also available at a webshop called Life Allround SA in Gelderland.

    ReplyDelete