Friday, May 28, 2010

Birthday gift for Teacher / Verjaardagscadeau voor de Juf

Nothing harder than thinking of a birthday present for a teacher. Since Joram's teacher Miss Jill announced the celebrating of her birthday only a few days before the actual 'party' we had hardly time to arrange something. Normally the children in class would make something for her but that was nearly impossible this time.
Joram went on a field trip Tuesday and I went along as a class parent and was seated beside one of the other teachers. Jill just moved and so I could ask her collegae about her interior. She has all natural colors in her house so the first part of my chore was done!
The second part was even harder: Thinking about what to make and then make it in only a few hours (the field trip was on Tuesday and Jill celebrated her birthday on Wednesday.............aaaaaargh).
This is what I came up with. I made a punch collage in a frame with a quote about teaching, all in the colors that would match her interior.

Even though I as pretty stressed about the little amount of time I had I was pretty content with the final result. And even better: Jill loved it.

Her goodbye present will be made by the children in her class, I promise.......................


Niets moelijker dan het verzinnen van een cadeautje voor een leerkracht. Helemaal omdat Joram's juf Jill het vieren van haar verjaardag maar een paar dagen van tevoren aankondigde. Normaal gesproken maken we altijd iets met de kinderen in de klas maar dat was deze keer onmogelijk.

Joram is afgelopen dinsdag op schoolreisje geweest en ik ging mee als klassenouder. In de bus zat ik naast een van de andere leerkrachten en kon toen een beetje vissen naar het interieur van het huis van Jill. Ze is net verhuisd dus de collega's waren op bezoek geweest. Ik kwam er achter dat ze allemaal natuurlijke kleuren in haar huis heeft: Deel een van de opdracht was volbracht!

Het tweede gedeelte van de opdracht was een stuk lastiger. De schoolreis was op dinsdag en Jill vierde haar verjaardag op woensdag. Ik had dus maar een paar uur om iets te bedenken en het dan ook nog te maken........Aaaaargh.
Dit is wat ik bedacht had: Ik heb in een lijst een collage gemaakt van uitgeponste rondjes en daarbij een quote over het lesgeven. Allemaal in de kleuren die in haar interieur passen.

Ondanks de race tegen de klok ben ik toch tevreden over het uiteindelijke resultaat. En nog beter: Jill vond het helemaal leuk.

Haar afscheidskado wordt wel door de kinderen gemaakt. Beloofd is beloofd...................

No comments:

Post a Comment