Tuesday, December 04, 2007

Het grote feest

Joram was dit jaar voor het eerst echt heel erg nerveus omdat Sinterklaas zou komen. Al jaren komt de Sint bij ons in de wijk. Hij rijdt dan niet op Amerigo, maar op het (inmiddels gepensioneerde) paard van de melkboer. Dat is een bruine pony, maar who cares???? Ik had echt verwacht dat Joram daar dit jaar kritische vragen over ging stellen maar niets was minder waar. Sinterklaas kwam de straat in en hij stond vol adoratie te kijken.
Daarna gingen we snel naar huis (het was koud) en toen bleek Zwarte Piet al heel snel geweest te zijn (we hoorden ECHT de pepernoten in gang) En dan is het een kwestie van uitpakken, blij zijn en daarna spelen. Joram had veel knutselspullen gevraagd en gelukkig had de Sint daar ook naar geluisterd. Morgen komt Sinterklaas op school en dan nog pakjesavond en dan zijn die stressvolle tijden ook weer voorbij. Joram zou nog heel graag een tandenborstel met lichtjes willen; wellicht heeft Sinterklaas daar naar geluisterd!? Alhoewel; op meer dan de helft van de lijstjes op school stond een Nintendo DS (op het lijstje van Joram ook) en ik geloof toch dat maar heel weinig kinderen die hebben gekregen (hoe lief ze ook geweest zijn dit jaar)

Het thema voor Sinterklaas op school was dit jaar 'post' de kinderen mochten zelf brieven schrijven aan de Sint (of tekeneingen als ze nog niet konden lezen) en ze konden hem dan in de hal van de school in de brievenbus doen. Daar was de postkamer van de Sint ingericht. Nu bleek dat vandaag de brievenbussen weg waren en dat terwijl de kinderen nog moesten laten weten hoe laat de Sint op school moest komen. Maar juf Maike had een oplossing: Ze hebben de Sint een SMS-je gestuurd. En nu maar hopen dat ie morgen ook echt komt!

WORDT VERVOLGD...........................

No comments:

Post a Comment