Thursday, January 24, 2008

Altijd weer organiseren

Above you will find this same post in English

Ik heb een prachtige scrapkamer en toch ben ik altijd weer bezig om het beter te organiseren. Volgens mij blijft het onhandig, maar toch heb ik inmiddels wel een aantal dingen die ik zekr niet meer wil veranderen. Ik heb twee hele grote magneetborden met daarop een aantal elementen van het Making Memories Modulair Systeem. Superhandig. ook de bijbehorende magneten zijn supergaaf! Daaronder hangen haken waar ik van alles en nog wat aan kan ophangen. Naast mijn werkplek staan twee potten met lint. Ik heb ook nog een aantal mandjes en klosjes met lint, maar dit staat gewoon lekker in de buurt.
In de hoek naast mijn werkplek staat een mandje met alle mogelijke soorten tape: Gewoon, dubbelzijdig (in diverse breedtes) en foamtape, maar ook foamblokjes, foamstrips en alles wat je je kan bedenken en plakt. In het blikje ernaast staan zaken zoals mijn UnDu, boekbinderslijm, Diamond Glaze, PaperGlaze, ModPodge en een klein potje waar ik iedere keer het stokje van mijn rub-ons in stop. Vraag me niet waarom! En natuurlijk mijn Making Memories Toolkit. Ik ben ooit overstag gegaan voor de luxe versie en ik moet zeggen: Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad! Verder staat er daar ook een klein halogeenlampje die me helpt als ik het met het gewone licht niet meer kan zien. Overigens is het gewone licht ook wel een beetje bijzonder. Sinds een aantal maanden heb ik een daglichtlamp. En dat bevalt me geweldig! Alle kleuren zijn beter en het werkt ook nog eens heel prettig. Ik heb er wel gelijk eentje gekocht van 100 Watt. Je kan maar licht genoeg hebben........

Naast mijn werkhoek staat een klein kastje van Ikea (oude model, ze verkopen deze versie helaas niet meer) met daarin mijn ponsen, metaalwerk, ziplocks, kralen, glitter en microbeads. Het rek wat er boven hangt komt ook bij Ikea vandaan. Het moet oorspronkelijk dienst doen als keukenrek, maar nu gebruik ik het voor mijn verf, bling, Stickles, inktflesjes, Tacky Glue, een paar potjes Prima Flowers en een een aantal andere losse dingen die moeilijk te groeperen waren. Verder is het erg makkelijk dat er haken onder hangen waar je van alles aan kan ophangen. Voordat je naar Ikea gaat: Ook dit rek zit niet meer in het assortiment.

Op de binnenkant van de deur van mijn scrapkamer heb ik mijn foamstempels bevestigd. Heel simpel: Ik heb heel veel meters zelfklevende klittenband gekocht en die in repen op de deur geplakt (manlief was iets minder blij met mijn actie) Toen heb ik achter op de foamstempels ook klittenband geplakt en mijn systeem was geboren. Helaas ging Making Memories toen foamstempels maken die aan twee kanten te gebruiken waren............ Die zitten dus weer in een aparte doos. Met als gevolg dat ik die dus veel minder gebruik. Ze zijn gewoon niet zo zichtbaar.

Naast mijn werkblad is nog net een plaatsje voor een ladenblok. Daar staan al mijn kwasten, maar ook mijn Totally Cool Tote. Ik heb er eentje aangeschaft voordat ze er waren met een draaiplateau. Dat heb ik zelf dus opgelost met een draaiplateau er onder. een kind kan de was doen. Mijn meest essentiele gereedschappen zitten erin; mijn snijmachine, nietmachine, Basic Grey File Set, Crop-A-Dile, datumstempel, linealen, scharen, messen, reservemesjes voor allerhande apparaten, en tangen. Maar ook een groot aantal pennen die ik zeer regelmatig gebruik.

Ik heb twee kastjes voor mijn papier, eentje voor mijn cardstock. Maar dat is eigenlijk geen kastje; het zijn drie losse elementen die in oorsprong gebruikt werden om LP's in op te bergen. Het ideale formaat voor mijn cardstock! Het andere kastje is voor mijn papierlijnen. Dit kastje heb ik laatst van mijn schoonzusje Karin gekregen die het weer op school had gezien toen het bij het vuil stond! Er zitten tabbladen tussen om de diverse lijnen te scheiden.Verder heb ik het voorste vak gereserveerd voor lijnen waar ik al mee gewerkt heb en daar zitten dus ook aangebroken vellen tussen. Het achterste vak is voor papier waar ik nog maar een of twee vellen van over heb. Het aangebroken cardstock bewaar ik op kleur in page
protectors.

Mijn unmounted stempels bewaar ik in CD-hoesjes waar ik eerst de binnenkant heb uitgesloopt. Supermakkelijk bewaren. Ik moet eigenlijk nog steeds etiketjes plakken op de ruggen met daarop wat er in zit, maar zo ver ben ik nog niet gekomen. Ik laat de stempels wel op hun oorspronkelijke matjes zitten. Behalve dan de stempels van Inque Boutique, die plak ik rechtstreeks in het CD-hoesje.

Om te verven gebruik kleine bakjes die ik gewoon koop bij een huishoudwinkel. Ze zijn ongeveer vijf centimeter in doorsnee. Als ik een kleur gebruik die ik kant en klaar heb dan verf ik over het algemeen gewoon uit het flesje of potje, maar als er gemengd moet worden doe ik dat altijd in zo'n bakje. Ze staan in de huishoudwinkels vaak bij de ovenschalen. Ook zou je eens bij de snackbar of shoarmazaak kunnen vragen of je een paar kleine potjes kan krijgen/kopen waar zij de sauzen indoen. Ideaal. En met name omdat ik nog wel eens de neiging heb om niet direct de bakjes uit te spoelen. Dat staat het uit te drogen en dan kan ik dat bakje gewoon weggooien.
Heel veel chipboard vormen en alfabetten zitten in de meest waanzinnige verpakkingen. Het komt er op neer dat je ze er nooit meer in krijgt of dat de verpakking helemaal niet meer geschikt is om er iets in te bewaren. In principe bewaar ik alles in de originele verpakking, maar als dat niet gaat doe ik het in ZipLock zakjes. Al die zakjes bewaar ik dan weer bij elkaar zodat het in ieder geval een beetje georganiseerd lijkt............ Soms doe ik ook het etiket van de oorspronkelijke verpakking in het zakje zodat ik nog weet welk merk ik gebruik. Je zou natuurlijk ook met een permanente marker op de zakjes kunnen schrijven.
De meeste spullen bewaar ik in mijn kast, de Expedit van Ikea. Sinds kort maakt Ikea ook deutjes en laatjes voor deze kast, dus daar ga ik zeker eens naar kijken. Aan de zijkant van de kast heb ik een tijdschriftenrek opgehangen. Ook deze komt weer bij Ikea vandaan: De Allamala. Daarin bewaar ik los chipboard, en allerlei vilt zoals het vilt van Queen & Co.

Ik heb heel lang alle Prima Flowers en knopen in de oorspronkelijke verpakking bewaard maar kwam er al heel snel achter dat ik daardoor heel veel bloemen niet gebruikte. De ene verpakking schoof achter de andere en werd dus vergeten. De reguliere en grote bloemen bewaar ik in voorraadpotten en de inieminie bloemen bewaar ik in de originele verpakking. De knopen sorteer ik gewoon helemaal niet meer! Die stop ik gewoon in zo'n zelfde voorraadpot en dat bevalt me prima. En ik moet zeggen; het ziet er ook nog leuk uit boven op de kast.
De vensterbank heeft altijd een minimale functie gehad, er stond wat decoratie en verder kon ik er eigenlijk weinig mee. Mijn scrapkamer ligt op het zuiden dus als ik layouts of papier in de vensterbank legde was de kleur er in no time uit. Mijn printer staat al al die tijd in de vensterbank. Een prima plek. Vorig jaar ben ik overgestapt van de Quickutz naar de BigKick en die heeft nu zijn eigen plaatsje gekregen in de vensterbank. Ruimte genoeg, kan prima tegen de zon en op mijn werkplek zou het toch maar een sta in de weg zijn. Verder staat daar nog een doos met allerlei dies waar ik geen opbergsysteem voor heb (Sizzix, Cuttlebug, Revolution)
Als laatste een overzicht van het werkblad. Een ideale ruimte waar ik heerlijk aan kan werken. Aan de linkerkant staat de computer en rechts kan ik lekker scrappen. In het midden staat een ladenblok onder het werkblad met daarop een bak voor resten papier en cardstock die echt in het oud papier kunnen. Dat zijn vaak piepkleine stukjes, maar........... een beter milieu begint bij je zelf. Kortom, ik ben echt SUPER tevreden met mijn scrapkamer! Alhoewel....... scrappen op de zolder blijft toch stiekem wel een droom.

1 comment: