Wednesday, January 16, 2008

Reese's Peanut Butter Cups

In Nederland niet te krijgen, maar een absolute favoriet van manlief Richard: Reese's Peanut Butter Cups. Een soort pindakaasmengsel omhuld met chocolade.Klinkt niet zo heel lekker maar is het echt. Ik had bij de bibliotheek een kookboek van Nigella Lawson geleend, 'Hoe word ik een goddelijke huisvrouw' (Wat een titel, ik heb het ook niet verzonnen) en daarin vond ik het copy cat recept van Reese's Peanut Butter Cups. Een heel makkelijk recept, in een kwartiertje klaar en geen oven of iets voor nodig! Wat wil een mens nog meer. Die heb ik dus gisteren gemaakt enne............ze waren goddelijk. Ik heb er een aantal leuk verpakt en met een kaartje aan Nicolle gegeven (Je weet wel, voor de 'inspiratie' voor Joram zijn kamer. En zij wilde het recept ook hebben.
Voor de liefhebbers: Het recept
voor het deeg
50 gr donkerbruine basterdsuiker
200 gr poedersuiker
50 gr boter
200 gr pindakaas (zonder nootjes)
voor de topping
300 pure chocolade
1 el boter
Voeg alle ingredienten voor het deeg bij elkaar en maak er met de mixer een kruimelig deeg van. Er blijven waarschijnlijk klontjes basterdsuiker zichtbaar, maar dat is niet erg. Bekladd een koekjesvorm of een ovenschaal (grote) met bakpapier (echt doen, anders krijg je ze er NOOIT meer uit) en doe het deeg in de vorm. Druk het heel stevig aan (geweldig klusje voor de kids) Smelt dan de boter en de chocolade au-bain-marie en giet deze over het deeg en zorg dat het hele deeg bedekt is. Laat dit afkoelen in de koelkast tot de chocolade weer hard is. In kleine blokjes snijden (want het is heel machtig) en voila!
Impossible to get here in The Netherlands but my DH absolute favorite snack: Reese's Peanut Butter Cups. I took a book by Nigella Lawson from the Library (How to be a domestic goddes) and it had a copy cat recipe in there. Had to try. Well, I did and it turned out soooo yummy! I wrapped some for Nicolle (remember, the 'inspiration' she gave me for Jorams room?) and put a little thank you note with it. She loved it. So for those who like to try: Here's the recipe:
For the dough:
50 gr dark brown sugar
200 gr icing sugar
50 gr butter
200 gr peanut butter (the plain one)
For the topping:
300 gr dark chocolate
1 tbs butter
Mix all the ingredients for the dough together. The dough won't get firm, but it doesn't have to. Put waxed paper in a cookie pan and firmly press the dough in (Great job for the kids) Melt the chocolate and poor it over de dough mixture. Even it out. Let it cool down inthe fridge until the chocolate is hard again. Cut in small pieces. That's it!

6 comments:

 1. Anonymous08:24

  Is niet geheel onmogelijk om in Nederland te krijgen, in Amsterdam is een toko die ze verkoopt:)

  ReplyDelete
 2. Anonymous20:03

  Waar is die toko in Amsterdam dan? Ik heb er nog een paar, maar ik durf ze bijna niet te eten omdat ik niet weet waar ik nieuwe kan kopen...

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:29

  ja, dat zou ik ook wel heel graag willen weten ?? ik ben er echt verslaafd aan sinds mijn vakantie ;)

  ReplyDelete
 4. Anonymous11:05

  Er bestaat een site waar je ze kan bestellen. Gewoon googelen op Reese's. Ze zijn zalig!!!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 5. ik weet dat je ze bij albert heijn in dordrecht kan krijgen maar alleen bij de A.H in wielwijk admiraalsplein nr ??
  en ja het zijn de orginele ze hebben ook hershey,s sauzen poptarts etc,etc ze hebben redelijk wat soorten amerikaanse
  snacks en voeding
  groet mike uit dordrecht

  ReplyDelete
 6. Anonymous14:21

  In de sommige kledingzaken van America Today kopen.

  ReplyDelete