Saturday, January 12, 2008

Nieuwe kamer

Joram krijgt een nieuwe kamer! Iets specifieker: Hij krijgt geen nieuwe meubels, maar er wordt geverfd en opnieuw ingericht. Natuurlijk hebben we aan Joram gevraagd wat voor kamer hij zou willen. Nou, niets wisselender dan de mening van een zesjarig (oeps, BIJNA zeven jaar) jongetje. Het moet stoer, maar niet te eng, maar wel KEIgaaf. Je snapt het al; een ondoenlijke opdracht.
Maandag: Pokemon-kamer
Dinsdag: Harry Potter-kamer
Woensdag: Griezel-kamer
Donderdag: Zee/water-kamer

En zo gaat het maar door. Uiteindelijk heb ik de kleuren voor de kamer uitgezocht en samen met hem gekeken of hij het mooi vond: Gelukkig was dat zo. Joram had nog heel grof stucwerk op zijn muren en Richard is dat glad gaan stucen. Dat i s nu helemaal klaar en er kan dus geverfd worden! Ik heb bij de bibliotheek inspiratie opgedaan en wil eigenlijk uitgaan van mijn favoriete kinderkamerwinkels: Pottery Barn Kids, Warm Biscuit en Olive Kids (Allemaal helaas niet in Nederland) Jaren geleden heb ik voor Joram in Canada een quilt, kussensloop en een bedskirt van Olive Kids gekocht uit de brandweerwagenlijn. Echt helemaal super! Volledig handgemaakt en van natuurlijke materialen. Daarin zitten de kleuren rood (brandweerwagenrood dus), lichtblauw (beetje denimblauw) en zandbruin. In die kleuren wilde ik dan ook zijn kamer schilderen. Verder heb ik geweldige metalen sterren gekocht die een beetje het thema van zijn kamer worden. Ik heb er in totaal 7 en drie ervan komen boven zijn bed te hangen en de andere vier worden ingelijst in combinatie met de kleuren van zijn kamer. De sterren zijn ongeveer 15 centimeter in doorsnede. Maar dat is alweer vooruitlopen op de zaken: Er moet eerst nog geverfd worden!
Joram is getting a new room. To be more specific: He is not getting new funrniture but his walls are getting done and we are getting him all kinds of new decorations. Richard is doing the walls and I picked out the colors. Most inspiration I got from Pottery Barn Kids, Olive Kids & Warm Biscuit. Too bad we don't have those stores here. I bought some awesome stars (about 6" diameter) who will be the theme of the room. Three of them are going to be above his bed and the other four are going to beput in a frame with the same colors as we use in his room. But that's all ahead of the plan: First things first: We need to paint!

No comments:

Post a Comment